No-Bake Banoffee Taart

No-Bake Banoffee taart

Hier is een heerlijk no-bake recept voor een banoffee taart. Het is een combinatie van bananen, karamel, slagroom, en een knapperige koekjesbodem. Makkelijk te maken en perfect voor een zoete traktatie!

De banoffee-taart is een heerlijke en populaire taart uit Engeland. De naam komt van de woorden “banana” (banaan) en “toffee” (karamel). De taart heeft een bodem van verkruimelde koekjes, vaak digestive biscuits, met daarop lagen van zachte karamel (dulce de leche), plakjes verse banaan, en een dikke laag slagroom.

Soms wordt de taart nog afgemaakt met wat geraspte chocolade of cacaopoeder. Het is een eenvoudig te maken, maar superlekkere taart die perfect is voor liefhebbers van zoete smaken.

?c=38668&m=2376455&a=474704&r=&t=html

Ingrediënten voor Banoffee Taart:

Voor de bodem:

  • 300 g digestive koekjes (of andere zandkoekjes)
  • 125 g boter, gesmolten

Voor de vulling:

Voor de topping:

?c=32284&m=1936838&a=474704&r=&t=html

Instructies:

  1. Koekjesbodem:
    • Verkruimel de koekjes fijn met een hakmolen of door ze in een plastic zak te doen en er met een deegroller overheen te rollen.
    • Meng de verkruimelde koekjes met de gesmolten boter tot alles goed gemengd is.
    • Druk het mengsel in de bodem van een taartvorm (ongeveer 23 cm doorsnede) en zet het minstens 1 uur in de koelkast om op te stijven.
  2. Karamel (dulce de leche):
    • Plaats het ongeopende blikje gecondenseerde melk ( of zelfgemaakte gecondenseerde melk) in een pan met water, zorg dat het blikje volledig onder water staat.
    • Breng het water aan de kook en laat het blikje 2 tot 3 uur zachtjes koken. Zorg ervoor dat het blikje steeds onder water blijft, voeg indien nodig water toe.
    • Laat het blikje na het koken afkoelen voordat je het opent. Het resultaat is een dikke, karamelachtige dulce de leche.
  3. Vulling:
    • Snijd de bananen in plakjes en leg deze over de afgekoelde koekjesbodem.
    • Schep de afgekoelde karamel over de plakjes banaan en verdeel gelijkmatig.
  4. Slagroom:
    • Klop de slagroom met de suiker en vanille-extract half stijf.
    • Voeg nu de roomkaas toe en klop nog een minuut door.
    • Verdeel de opgeklopte slagroom over de karamel en strijk glad.
  5. Afwerking:
    • Bestrooi de Banoffee taart met geraspte chocolade, nootjes of een beetje cacaopoeder voor een extra luxe touch.
  6. Serveren:
    • Laat de Banoffee taart minimaal 1 uur opstijven in de koelkast voordat je hem serveert.

Geniet van je heerlijke, romige banoffee taart zonder oven!

Als je zelf gecondenseerde melk hebt gemaakt en die wilt omzetten in een karamelachtige dulce de leche, kun je dit doen door het volgende te doen:

  • 1. Giet je zelfgemaakte gecondenseerde melk in een stevige pan met een dikke bodem om gelijkmatige verhitting te garanderen.
  • 2. Zet de pan op laag tot middelhoog vuur en begin de melk zachtjes te verhitten. Roer constant met een houten lepel of siliconen spatel om te voorkomen dat het aan de bodem van de pan blijft plakken en aanbrandt.
  • 3. Blijf roeren terwijl de gecondenseerde melk langzaam begint in te dikken en van kleur verandert. Dit proces kan 30 tot 60 minuten duren.
  • Naarmate de melk dikker wordt, zal deze een diepere, karamelachtige kleur krijgen en de kenmerkende smaak van dulce de leche ontwikkelen.
  • 4. Zodra de melk de gewenste dikte en kleur heeft bereikt, haal je de pan van het vuur.
  • Laat de dulce de leche afkoelen. Het zal nog verder indikken naarmate het afkoelt.
No-Bake Banoffee taart

No-bake Banoffee taart

Hier is een heerlijk no-bake recept voor een banoffee taart. Het is een combinatie van bananen, karamel, slagroom, en een knapperige koekjesbodem. Makkelijk te maken en perfect voor een zoete traktatie!
Prep Time 5 minutes
Cook Time 10 minutes
Total Time 1 hour 15 minutes

Equipment

  • 1 springvorm
  • 1 keukenmachine

Ingredients
  

  • 300 g digestive koekjes of andere zandkoekjes
  • 125 g boter gesmolten
  • 1 blikje gecondenseerde melk ongeveer 397 g
  • 3-4 rijpe bananen
  • 400 ml slagroom
  • 200 gr roomkaas
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 theelepel vanille-extract

Instructions
 

  • Verkruimel de koekjes fijn met een keukenmachine of door ze in een plastic zak te doen en er met een deegroller overheen te rollen.
    bed8cd5b a94a 4e58 901d 2222edba42bf
  • Meng de verkruimelde koekjes met de gesmolten boter tot alles goed gemengd is.
  • Druk het mengsel in de bodem van een taartvorm (ongeveer 23 cm doorsnede) en zet het minstens 1 uur in de koelkast om op te stijven.
  • Plaats het ongeopende blikje gecondenseerde melk ( of zelfgemaakte gecondenseerde melk) in een pan met water, zorg dat het blikje volledig onder water staat.
  • Breng het water aan de kook en laat het blikje 2 tot 3 uur zachtjes koken. Zorg ervoor dat het blikje steeds onder water blijft, voeg indien nodig water toe.
  • Laat het blikje na het koken afkoelen voordat je het opent. Het resultaat is een dikke, karamelachtige dulce de leche.
    31525b0c 090a 4dce 92c8 6faf435467f8
  • Snijd de bananen in plakjes en leg deze over de afgekoelde koekjesbodem.
    d0193120 3d6a 4e78 98f2 e179e09f6894
  • Schep de afgekoelde karamel over de plakjes banaan en verdeel gelijkmatig.
  • Klop de slagroom met de suiker en vanille-extract half stijf.
    4080aa2c 42d1 4da7 97a0 a474828541f1
  • Voeg nu de roomkaas toe en klop nog een minuut door.
    1caa6ea7 b0f1 4d6a 8de3 c8f1d6b9aa94
  • Verdeel de opgeklopte slagroom over de karamel en strijk glad.
    fef42b40 8c74 4fcb b2a7 c2cc0864e9f2
  • Bestrooi de taart met geraspte chocolade, nootjes of een beetje cacaopoeder voor een extra luxe touch.
  • Laat de taart minimaal 1 uur opstijven in de koelkast voordat je hem serveert.
    bf0c48db 4851 467f ba57 ba6c336c4db3
  • Geniet van je heerlijke, romige banoffee taart zonder oven!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Scroll to Top