Er gaat niets boven de geur van versgebakken brood… behalve als dat brood gevuld is met romige kip pesto en gesmolten kaas! In deze blogpost leer ik je hoe je zelf de broodjes maakt én hoe je ze vult met een onweerstaanbare kip pesto mix. Perfect voor lunch, diner of een feestje! Deze kip pesto broodjes zijn ook ideaal om mee te nemen naar school of werk.
De combinatie van kip en pesto is al jaren razend populair in Amerika, waar deze broodjes vaak ‘stuffed chicken pesto rolls’ worden genoemd. Ze zijn daar een echte hype als snack, lunch of zelfs bij het diner. En terecht, want ze zijn heerlijk én handig!
Heb je liever iets zoets? Bekijk dan ook mijn luchtige kaneelbroodjes of appelkaneel brioche brood.
Ingrediënten voor 12 kleine broodjes
Voor het deeg:
- 600 g bloem (tarwebloem of broodmeel)
- 12 g zout
- 12 g droge gist
- 360 ml lauwwarm water
- 30 g roomboter, zacht
- 2 tl suiker of honing (om de gist te activeren)
Voor de vulling:
- 500 g kipfilet (gebakken of gekookt en in stukjes)
- 6 el groene pesto
- 4 el crème fraîche of roomkaas
- 2 handjes geraspte mozzarella of kaas naar keuze
- Zout en peper naar smaak
- Optioneel: zongedroogde tomaatjes, rucola, pijnboompitten
Zo maak je het deeg voor de pesto broodjes:
- Meng bloem, gist, zout en suiker in een kom. Voeg water en boter toe en kneed in 10 minuten tot een soepel deeg.
- Laat rijzen in een ingevette kom, afgedekt, ongeveer 1 uur tot het deeg verdubbeld is.
- Verdeel het deeg in 12 gelijke stukken, bol ze op en laat 15 minuten rusten.
Maak de kip pesto vulling:
Meng de kip met pesto, crème fraîche, kaas en kruiden. Bewaar even in de koelkast. Waarom de vulling even in de koelkast?
Door de kip pesto vulling even te koelen, wordt het mengsel wat steviger. Zo blijft de vulling beter op z’n plek tijdens het vullen van de broodjes en loopt het minder snel uit tijdens het bakken. Dit zorgt voor mooiere én lekkerdere broodjes!
Broodjes vullen en vormen:
- Neem een bolletje deeg, druk het iets plat en schep een eetlepel van de vulling in het midden.
- Vouw het deeg er goed omheen en knijp de naden stevig dicht zodat de vulling erin blijft.
- Leg de broodjes met de naad naar beneden op een bakplaat met bakpapier en vorm ze tot langwerpige broodjes.
- Laat nog 30-45 minuten narijzen onder een natte theedoek.
Bakken
In de oven:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Bestrijk de bovenkant van de broodjes met wat extra pesto.
- Bak de gevulde broodjes in 18-20 minuten goudbruin en gaar.
In de airfryer:
- Verwarm de airfryer voor op 180°C.
- Bak de gevulde broodjes in porties in 10-12 minuten gaar en goudbruin.
✨ Tips:
- Je kunt de broodjes ook ongevuld invriezen, dan heb je altijd een basis op voorraad.
- Voeg wat rucola of verse basilicum toe na het bakken voor extra frisheid.
- Kindvriendelijk? Laat de zongedroogde tomaatjes weg en gebruik jonge kaas.
- Combineer deze broodjes met mijn zelfgemaakte uiensoep voor een complete maaltijd!
Veelgestelde vragen
Mijn tools:
Zin om te bakken? 🧡 Deel je creatie op Instagram met #kookenbakrecepten of tag me in je story, ik vind het zó leuk om jouw versies te zien
Benieuwd naar meer hartige broodjes? Neem ook eens een kijkje bij mijn gehaktbroodjes met bladerdeeg of ontdek hoe je zelf zachte bolletjes met kruidenboter maakt.

Benodigdheden
- 1 bakplaat
Ingrediënt
Voor het deeg
- 600 g bloem tarwebloem of broodmeel
- 12 g zout
- 12 g droge gist
- 360 ml lauwwarm water
- 30 g roomboter zacht
- 2 tl suiker of honing om de gist te activeren
Voor de vulling
- 500 g kipfilet gebakken of gekookt en in stukjes
- 6 el groene pesto
- 4 el crème fraîche of roomkaas
- 2 handjes geraspte mozzarella of kaas naar keuze
- Zout en peper naar smaak
- Optioneel: zongedroogde tomaatjes rucola, pijnboompitten
Instructies
- Meng bloem, gist, zout en suiker in een kom. Voeg water en boter toe en kneed in 10 minuten tot een soepel deeg.
- Laat rijzen in een ingevette kom, afgedekt, ongeveer 1 uur tot het deeg verdubbeld is.
- Verdeel het deeg in 12 gelijke stukken, bol ze op en laat 15 minuten rusten.
- Meng de kip met pesto, crème fraîche, kaas en kruiden. Bewaar even in de koelkast.
- Neem een bolletje deeg, druk het iets plat en schep een eetlepel van de vulling in het midden.
- Vouw het deeg er goed omheen en knijp de naden stevig dicht zodat de vulling erin blijft.
- Leg de broodjes met de naad naar beneden op een bakplaat met bakpapier en vorm ze tot langwerpige broodjes.
- Laat nog 30-45 minuten narijzen onder een theedoek.
voor oven
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Bestrijk de bovenkant van de broodjes met wat extra pesto.
- Bak de gevulde broodjes in 18-20 minuten goudbruin en gaar.
voor airfryer
- Verwarm de airfryer voor op 180°C.
- Bak de gevulde broodjes in porties in 10-12 minuten gaar en goudbruin.
Voedingswaarde
Affiliate Disclaimer: Dit artikel kan affiliate links bevatten. Als je via deze links iets koopt, ontvang ik mogelijk een kleine commissie. Bedankt voor u steun!