Zin in een spectaculair dessert dat eruitziet alsof je uren in de keuken hebt gestaan, maar eigenlijk zó in elkaar zit? Dan is deze no-bake wafellasagne echt iets voor jou. Denk aan laagjes knapperige wafels, romige mascarpone, luchtige slagroom en vers rood fruit. Het ziet eruit als een feestje, smaakt als een taart, en je hebt er geen oven voor nodig! Perfect voor een zomerse dag of als snel toetje na het eten.
Waarom jij deze wafellasagne wilt maken:
- Geen oven nodig!
- Ideaal voor als je gasten hebt.
- Een gegarandeerde blikvanger.
- Je kunt eindeloos variëren met fruit of vulling.
Ingrediënten (voor 4-6 personen)
- 6-8 kant-en-klare Belgische wafels (of zelfgebakken wafels)
- 250 g mascarpone
- 200 ml slagroom
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 el poedersuiker
- 300 g gemengd rood fruit (aardbeien, frambozen, blauwe bessen)
- Optioneel: extra toppings zoals munt, witte chocoladevlokken of jam
Zo maak je het:
- Klop de slagroom met de vanillesuiker en poedersuiker stijf.
- Meng de mascarpone voorzichtig met de opgeklopte slagroom tot een romig mengsel.
- Snijd het fruit indien nodig in kleinere stukjes.
- Bouw de lasagne op: begin met een laag wafels, smeer daar een royale laag van het mascarpone-roommengsel op, gevolgd door wat rood fruit. Herhaal dit tot je ingrediënten op zijn.
- Top af met het mooiste fruit en eventueel wat poedersuiker, muntblaadjes of witte chocolade.
- Laat de wafellasagne minimaal 1 uur opstijven in de koelkast voor het mooiste resultaat.
- Wil jij mijn video zien van deze heerlijke no bake wafellasagne? Kijk dan hier 🙂
Serveer- en stylingtips:
- Serveer in een mooie schaal of op een houten plank voor een rustieke look.
- Voeg kleine bakjes toe met extra toppings zodat iedereen zelf kan kiezen.
- Maak een portie vooraf klaar in glaasjes voor een elegante high tea of desserttafel.
Als je dit recept leuk vind dan is dit ook zeker iets voor jou! Bekijk hier onze ‘Croffles’ recept eens of de heerlijke zelfgemaakte luikse wafels, of ben je meer van een hartige wafel variant? We hebben ze allemaal! Wat is jouw fav? Laat het ons weten!




❓ Veelgestelde vragen
Zin gekregen? Laat me vooral weten hoe jij ‘m maakt en tag @kookenbakrecepten.nl als je een foto deelt ik vind het zó leuk om jullie creaties te zien!

Benodigdheden
- 1 spuitzak
Ingrediënt
- 6-8 kant-en-klare Belgische wafels of zelfgebakken wafels, zie onder
- 250 g mascarpone
- 200 ml slagroom
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 el poedersuiker
- 300 g gemengd rood fruit aardbeien, frambozen, blauwe bessen
- Optioneel: extra toppings zoals munt witte chocoladevlokken of jam
Instructies
- Klop de slagroom met de vanillesuiker en poedersuiker stijf.
- Meng de mascarpone voorzichtig met de opgeklopte slagroom tot een romig mengsel.
- Snijd het fruit indien nodig in kleinere stukjes.
- Bouw de lasagne op: begin met een laag wafels, smeer daar een royale laag van het mascarpone-roommengsel op, gevolgd door wat rood fruit. Herhaal dit tot je ingrediënten op zijn.
- Top af met het mooiste fruit en eventueel wat poedersuiker, muntblaadjes of witte chocolade.
- Laat de wafellasagne minimaal 1 uur opstijven in de koelkast voor het mooiste resultaat.
Video
Voedingswaarde
Affiliate Disclaimer: Dit artikel kan affiliate links bevatten. Als je via deze links iets koopt, ontvang ik mogelijk een kleine commissie. Bedankt voor u steun!