Wil jij lekkere recepten in je inbox?

(meld je aan en blijf up to date met onze wekelijkse nieuwsbrief)

Uw Emailadres
Het formulier is succesvol verzonden!
Er is een fout opgetreden bij het verzenden van het formulier. Controleer alle formuliervelden opnieuw.
no-bake wafellasagne

No-Bake Wafellasagne met vers Fruit, Slagroom en Mascarpone

Deze post kan affiliatelinks bevatten. Zie onze disclamer voor meer details!

Zin in een spectaculair dessert dat eruitziet alsof je uren in de keuken hebt gestaan, maar eigenlijk zó in elkaar zit? Dan is deze no-bake wafellasagne echt iets voor jou. Denk aan laagjes knapperige wafels, romige mascarpone, luchtige slagroom en vers rood fruit. Het ziet eruit als een feestje, smaakt als een taart, en je hebt er geen oven voor nodig! Perfect voor een zomerse dag of als snel toetje na het eten.

Waarom jij deze wafellasagne wilt maken:

  • Geen oven nodig!
  • Ideaal voor als je gasten hebt.
  • Een gegarandeerde blikvanger.
  • Je kunt eindeloos variëren met fruit of vulling.

Ingrediënten (voor 4-6 personen)

  • 6-8 kant-en-klare Belgische wafels (of zelfgebakken wafels)
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 el poedersuiker
  • 300 g gemengd rood fruit (aardbeien, frambozen, blauwe bessen)
  • Optioneel: extra toppings zoals munt, witte chocoladevlokken of jam

Zo maak je het:

  1. Klop de slagroom met de vanillesuiker en poedersuiker stijf.
  2. Meng de mascarpone voorzichtig met de opgeklopte slagroom tot een romig mengsel.
  3. Snijd het fruit indien nodig in kleinere stukjes.
  4. Bouw de lasagne op: begin met een laag wafels, smeer daar een royale laag van het mascarpone-roommengsel op, gevolgd door wat rood fruit. Herhaal dit tot je ingrediënten op zijn.
  5. Top af met het mooiste fruit en eventueel wat poedersuiker, muntblaadjes of witte chocolade.
  6. Laat de wafellasagne minimaal 1 uur opstijven in de koelkast voor het mooiste resultaat.
  7. Wil jij mijn video zien van deze heerlijke no bake wafellasagne? Kijk dan hier 🙂

Serveer- en stylingtips:

  • Serveer in een mooie schaal of op een houten plank voor een rustieke look.
  • Voeg kleine bakjes toe met extra toppings zodat iedereen zelf kan kiezen.
  • Maak een portie vooraf klaar in glaasjes voor een elegante high tea of desserttafel.

Als je dit recept leuk vind dan is dit ook zeker iets voor jou! Bekijk hier onze ‘Croffles’ recept eens of de heerlijke zelfgemaakte luikse wafels, of ben je meer van een hartige wafel variant? We hebben ze allemaal! Wat is jouw fav? Laat het ons weten!

❓ Veelgestelde vragen

Zin gekregen? Laat me vooral weten hoe jij ‘m maakt en tag @kookenbakrecepten.nl als je een foto deelt ik vind het zó leuk om jullie creaties te zien!

No-Bake Wafellasagne

No-Bake wafellasagne

Zin in een spectaculair dessert dat eruitziet alsof je uren in de keuken hebt gestaan, maar eigenlijk zó in elkaar zit?
Voorbereiding: 10 minutes
Kooktijd: 0 minutes
opstijven: 1 hour
Totaal: 1 hour 10 minutes
Menugang: Dessert, toetje
Keuken: nederlands
Zoekwoord: no bake, no-bake taart, wafellasagne, wafels
Porties: 6 personen

Benodigdheden

Ingrediënt
 

  • 6-8 kant-en-klare Belgische wafels of zelfgebakken wafels, zie onder
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 el poedersuiker
  • 300 g gemengd rood fruit aardbeien, frambozen, blauwe bessen
  • Optioneel: extra toppings zoals munt witte chocoladevlokken of jam

Instructies

  • Klop de slagroom met de vanillesuiker en poedersuiker stijf.
  • Meng de mascarpone voorzichtig met de opgeklopte slagroom tot een romig mengsel.
  • Snijd het fruit indien nodig in kleinere stukjes.
  • Bouw de lasagne op: begin met een laag wafels, smeer daar een royale laag van het mascarpone-roommengsel op, gevolgd door wat rood fruit. Herhaal dit tot je ingrediënten op zijn.
  • Top af met het mooiste fruit en eventueel wat poedersuiker, muntblaadjes of witte chocolade.
  • Laat de wafellasagne minimaal 1 uur opstijven in de koelkast voor het mooiste resultaat.

Video

Voedingswaarde

Nutrition Facts
No-Bake wafellasagne
Amount per Serving
Calories
380
% Daily Value*
Fat
 
25
g
38
%
Saturated Fat
 
12
g
75
%
Carbohydrates
 
32
g
11
%
Fiber
 
2
g
8
%
Sugar
 
17
g
19
%
Protein
 
5
g
10
%
Calcium
 
0.2
mg
0
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten

Affiliate Disclaimer: Dit artikel kan affiliate links bevatten. Als je via deze links iets koopt, ontvang ik mogelijk een kleine commissie. Bedankt voor u steun!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Scroll to Top